Dorn Terapi

Dorn Terapi, yöntemi bulan Alman 'ın adından adını alır.Esasta bir omurga düzeltme tedavisidir.Omurga ve eklemlere hasta hareketli halde iken bası uygulanır.Hareketli iken mannuplasyon yapıldığından güvenlidir.

İlk iş olarak bacak boyları eşitlenir.(Kalça ve omurganın aynı hizada olmamasından dolayı).Sonra hasta hareketliyken leğen ve sakrum kemiği paralel hale getirilirArdından omurga sisteminde omurların elle bası yöntemiyle düzgün hizalanması sağlanır

Dorn Terapi Kimlere Uygulanır?

Öncelikle kalça ,bacak, diz, bel ,boyun , el parmak ağrısı olanlar, siyatik ve skolyozu olanlar bu terapiden faydalanabilecek hasta grubudur.Hatta ameliyattan sonra ağrısı hala devam eden bel boyun fıtığı hastaları bu tedaviden faydalanabilir.Başka bazı hastalıklar sebebiyle akupunktur vb tedavi yöntemleri uygulanan kimi hastalarda uygulanan tedavi çalışmayabilir.O durumda omurgada bozulma olabiceği akla gelmelidir. Gerekli düzeltme yapıldığında tedavi de yüz güldürücü olacaktır.

Sırtta omurga yanlarında boydan boya akupunktur noktaları vardır .Omurga bozukluğunda bu noktaların yerleri değişebileceği gibi omurların herbirinin tekabül ettiği bazı rahatsızlıklar olabilir.Bu rahatsızlıklar psikolojik panik atak , tırnak yeme gibi rahatsızlıklar da olabilir.

Bazen migren , kulak çınlaması , mesane ile ilgili rahatsızlıklar omurgada bozulmanın sonucu olabilir.Özellikle gebeliklerin bir sonucu olan rahim sarkması da yine omurga bozukluğu kaynaklıdır.Zaten gebelikte gitgide büyüyen uterusun sakruma bası yapmasıyla pelvik bölge sorunları beklenen bir sonuçtur

Birçok kişinin başına gelen düşme ,çarpma ,darbelere bağlı olarak bel, kalça ağrılarında da Dorn metod uygulanabilir.

Okula başlama ile birlikte çocuklarda başlayan , teknolojik bağımlıllıkla birlikte ilerleyen ergenlik döneminde ilerleyen duruş bozuklukları hem omurganın bozulmasına sebep olur hemde konsantrasyon bozukluğuna.

Yeni doğan dönemi dahil çocuklarda uygulanabilen Dorn terapi yeni yürümeye başlayan çocuklarda içe-dışa basma kusurlarında da uygulanır.

MS, parkinson ,alzheimer gibi mss rahatsızlıklarında da dorn terapinin yeri vardır.

Dorn terapiden sonra sakınılması gerekenler:

Altı-sekiz hafta şunlardan sakınılmalıdır.

-Tek bacak üzerinde durulmamalıdır.

-Bacak bacak üzerine atılmamalıdır.

-Yan yatarak uyunmamalıdır

-Önce topuklara basarak yürünmemelidir.

-Dizler gergin halde ayakta durulmamalıdır.

-Dizler dik açıyla vücuda yaklaştırılıp germe hareketi yapılmamalıdır.

 

Dorn Terapi

Omurga sisteminin düzenlenme tedavisidir. Hasta aktif olarak bazı basit hareketleri yaparken uygulayıcı tarafından bazı manüplasyonlar yapılarak omurga düzeltilir. Danışan aktif hareket yaptığı için sinirlerde zedelenme riski yoktur. Dorn terapide yapılan dinamik hareketlerle vücudun iki yarısı beden alt yarısından yukarıya doğru eşitlenerek postür düzeltilir. Beden iki yarısı eşitlendiğinde eklemlerde, tendonlarda, sinirlerde rahatlama olur. Çünkü vücut normal anatomik pozisyonunu kazanır. Anatomik normalleşme fizyolojik olarak da organlarının fonksiyonlarında iyileşmeyi sağlar. Çünkü kan dolaşımının iyileşmesiyle dokular daha iyi beslenir.

Bizimle iletişime geçin, danışmak istediklerinizi danışın.

Adresimiz

Gevher Nesibe M. Gök Geçidi, Erdem Plaza, No:17/16 Kat:4 38010

Çalışma saatleri
Pazartesi - Cumartesi 9:30 - 18:00
Cumartesi 9:30 - 18:00
Pazar Kapalı
Sosyal medya