Metabolik Balance

1-Günlük hayatı çok hareketli olan birisi metabolik balansı uygulayabilir mi?

Günlük iş yoğunluğuna adapte edebilecek şekilde çok yönlü ve esnektir.Günde üç öğün ve hazırlanması kolay bir yemek listeniz olacak.Ev dışında nasıl uygulanacağı konusunda hekim yardımcı olacak.

2-Metabolik balans sağlık üzerine nasıl olumlu etki yapıyor?

Doğal beslenme dengesinin sağlanmasıyla beden doğal kilosunu bulur.Bu konsantrasyon artışı ve iş verimliliğini birlikte getirir.Total enerji artar.Aynı zamanda daha kaliteli uyumak mümkün olur.Bu da fiziksel gücü artırır.Kişi daha sağlıklı, aktif ve zinde olur.Böylece beden yağı azalırken kas ve bağ doku güçlenir, cilt gayet gergin ve pürüzsüz olur.

3-Proğram ne kadar süreyle uygulanır?

Metabolik balansın 4 aşaması vardır.Üçüncü aşamadan itibaren süre kişiye bağlıdır.

1-Hazırlık dönemi- İki gün sürer

2-Sıkı dönem-En az 14 gün sürer

3-Rahat dönem-Ek yeni yiyecekler vardır

4-Koruma dönemi- Pekçok kişi bu dönemi ömür boyu sürdürmeyi düşünür

 

4-Proğramda nasıl bir süreç izlenir?

Metabolik balans düzenlenen eğitime katılıp sertifika almış hekimler tarafından 4 aşamalı süreç başlatılır.

ilk görüşmede hekim hastanın kişisel iletişim ve sağlık bilgilerini alır ve bir kan tahlili listesi verir.Kan testi sonuçları hekime ulaşınca eldeki tüm veriller Metabolik Balance enstitüsü tarafından değerlendirilerek"Kişiye Özel Beslenme Proğramı" oluşturulur.Her aşamada hekim danışmanlık yapar.

5- Metabolik Balansta nasıl bir taktik izleniyor?

Öğünler arası 5 saatlik süre önemli.Çünkü bedenin sindirimi belli bir düzende yapabilmesi ve en önemlisi insülin sevitesinin normal sınırlarda kalması için belli bir istirahat dönemine ihtiyaç vardır.Oysa ara öğün bu dengeyi bozup insülin seviyesini yeniden öğün başındaki seviyeye taşır.Bu yüzden akut ve şiddetli acıkma atakları oluşur, sindirim bozulur Bu yüzden 5 saat ara çok önemli.

6-Beslenme proğramındaki besinlerin miktarı önemli mi?

Verilen miktarın hepsi azaltılmadan ve artırılmadan yenmelidir.Çünkü tespit edilen besinlerin miktar ve çeşitleri kişinin labaratuvar sonuçlarına göre bilimsel olarak hazırlanmıştır.Amaç vücuttaki eksiklikleri tamamlayıp vücudu destekleyerek metabolizmayı düzenlemektir.Özellikle miktarlar ideal kiloya göre hazırlandığı için miktarlara sadık kalınması önemlidir.Üç ve dördüncü dönemlerde miktarlar daha serbesttir, fazla yense bile kilo korunur.

7-Sıkı dönemde acıkılır mı ,bu durum kişinin günlük performansını olumsuz yönde etkiler mi?

Proğramı uygulayanların birçoğu böyle bir sorun yaşamadıklarını söylemektedirler.Aslında yemekten hemen önce acıkılabilirse de proğramı tam olarak uygularsanızacıkmayacaksınız ve her yemekten sonra tokluk hissedeceksiniz.Bu daha sağlıklı , yüksek enerji veren yiyecekler günde 3 öğün yenerek sağlanıyor.Böylece eskiye göre daha az , daha yavaş ve tadını çıkararak yiyeceksiniz ve öğünler arası alınan sıvı verimliliğinizi artıracak.İlk günlerde biraz daha erken yatmanız yorgunluk hissini azaltmak için isabetli olabilir.

8-Sıkı dönemden sonra da kısıtlı yeme durumu deva edecek mi?

Kısıtlı yeme durumu devam etmeyecek ve hasta daha uzun zamanda mam yine kilo vermeye devem edecek.Ayrıca yeni tiyecekleri programa ekledikçe hangi yiyeceğin vücudunda nasıl bir etki oluşturduğunu göreceğinden beslenmesi ve vücudunun hassasiyetleri konusunda bilinçlenecek.Belli kuralları uygulamak kiloyu korumak için yeterli olacak.Olaki birkaç kiloluk bir fazlalık oluşursa 14 günlük sıkı dönemi uygulamak durumu toparlamak için yeterli olacak.

9-Vejeteryanlar bu diyeti uygulayabilir mi?

Hayır.Hiç değilse süt , yoğurt ,yumurta gibi protein kaynaklarını tüketen bir kişi olmalı.

10-Kilo vermek için değil sadece metabolizmayı dengelemek , daha zinde ve verimli olmak için metabolik balansı uygulayabilirmiyiz ?

Evet .Bu amacımız dikkate alınarak proğram düzenlenir.Daha zinde aktif ve enerjik bir kişi olunur.

11-Verilen kilolar geri alınır mı?

Kişiye özel olduğu için doğru uygulandığında bu olmaz.Ayrıca kişi kendisi için yararlı gıdaları öğrendiği için kilo alma ihtimali iyice düşer.Tatil vb dönemde aldığı kiloları 14 günlük sıkı dönemi uygulayarak verir.

12-Metabolik balansta sporun önemi nedir?

Hazırlık ve sıkı dönemde spor tavsiye edilmez.Çünkü mevcut oksijen yağ yakmaya harcanır.Normal günlük aktiviteye deve-am edilir..Düzenli gece uykusu metabolik balansta spor kadar önemli.Çünkü gece oksijen alımı rahat ve uykuda vücut daha çok yağ yakar.Gün içinde ise aktivite arttığı için extra oksijen yakar. Bu durumda vücut enerji açığını karbonhidrattan karşılamaya çalışır ve yağ yerine karbonhidrat yakar.

13-Metabolik balans dünyada ne kadar kabul görüyor?

Metabolik Balans 2002 2den beri 25 'den fazla ülkede uygulanıyor.Dünyada şimdiye kadar 350 000 den fazla kişi bu proğramı uyguladı.

Bizimle iletişime geçin, danışmak istediklerinizi danışın.

Adresimiz

Gevher Nesibe M. Gök Geçidi, Erdem Plaza, No:17/16 Kat:4 38010

Çalışma saatleri
Pazartesi - Cumartesi 9:30 - 18:00
Cumartesi 9:30 - 18:00
Pazar Kapalı
Sosyal medya