Sülük Tedavisi

Sülükler çok nazik hayvanlardır, çabuk yorulabilirler, parfüm vb kokulardan , kimyasal maddelerden hatta cep telefonundan etkilenirler.Çok nazik oldukları için bulanık sularda yaşayamazlar.Hangi suda su varsa o su en temiz sudur.Doğada 650  civarında  çeşidi vardır.Tedavide tıbbi sülük kullanılır.   Sülüklerin ağız suyunda 100 den fazla enzim bulunur.Bir sülük 8 yıla kadar yaşayabilir.En uzun yaşayanı portakala benzeyen renkte  kırmızı -sarı olandır.Kuyruk ve baş taraflarında emici dişler bulunur..Baş tarafında 3 çenesi vardır, herbir çenede 60-90 diş bulunur.Dişler iğne gibi delicidir ve ortasıb-nda emici kanal vardır.Sülüğün kasları çok hassas olup sekresyonu çıkardığı kısımlardır ve emdiği kanı da aynı şekilde buradaki kanallar sistemiyle temizler.  Sülüklerin yaşadığı suya çiçek kone-ursa çiçekler çok güzel olur.Deriden salgılanan deriye kayganlık veren  yüzük şeklinde bir madde salgılar, bu madde birkiler için çok değerlidir.Yaşadıkları suda çok artarsa sülüğün hasta olmasına sebep olabilir.   Sülükler temiz bir cam kabta su içinde ya da çamurda muhafaza ediliebilirler. Kabın ağız kısmı pamuklu kumaşla kapatılabilir.Polietilen kapak olursa delik açılarak hava alması sağlanmalıdır.    Sülükler karanlık ve serin bir ortamda saklanmalı, kötü koku , elektromanyetik alan olmamalıdır.O zaman sülükler canlı ve çalışkan olur.İdeal ısı 18-20 derecedir.Buzdolabında hastalanır.Dolaptaki sürekli titreşim ve ses onları çok yorar.  Sülükler dokunmaktan, tattan ,kokudan çok etkilenirler.Ortalama haftada 2 kere sularının değiştirilmesi uygundur.Besini sıcaklık ve kokusu ile hisseder.Emdiği kanı 6 ayda hazmeder.3 ay sonra aynı kişide sülük tekrar kullanılabilir.

Sülüklerin Etki Mekanizması
Sülüklerin ağız suyunda antibakteriyel etki vardırSalgılarında  100 den fazla aktif madde vardır.Sülük aktif maddesi etkisiyle trombin şeker gibi eriyor ve asla vücudun başka bir yerine gitmiyor.Hirudin, egrinleri var.Egrinler, furatin, alfa -kimotripsin ,subtrozin ,elestaz ve katepsin-G nin inhibitörleridir. Kanı pıhtılaştıran F-10A nın da inhibitörleridir.
Diğer bazı çok etkili maddeler:Hyalurinidaz, nkollajenaz,trigliseridaz, kolinesteraz, apiraz, egrin,  kolinesteraz
Hyalurinazidaz bağ dokunun yumuşamasını sağlar.Vücutta stazla uğraştığımız için bu önemlidir. Post op oluşan skarlar için önemli.Kanserli hastada bu enzim etkisi ile yayılıma sebep olabileceğinden kullanılmamalıdır  Apiraz etkisiyle vücutta iltihabik proseslerin azalmasını sağlar, ağrıyı dindirir, ateşi düşürür.
Kollajenaz etkisiyle bağ dokuyu ,dolayısıyla post op skar dokularını yumuşatır.
Trigliseridaz ve kolinesteraz etkisiyle kan damarları intimasında elastikiyeti sağlayabiliriz.
Destabilaz da bağ dokuyu yumuşatır.  Kininaz ile ağrılar azalır.O yüzden sülükten sonra ağrılı hastalar kendilerini çok iyi hissederler.. Sülükler doku rejenerasyonu da yaparlar. kanın mikrosirkülasyonunu artırırlar o yüzden rekonstrüktif cerrahide çok kullanılırlar.   Sülüklerin ağız salgı maddeleri antihipertansif,  immüniteyi artırıcı etkilidir. Periferik kanda lenfositller artar, fagositoz artar, makrofajlar aktifleşir, ve lenf akımı artar. İmmün defisitlide bile çok etkili hatta aidslide bile.  Sülüklerin akupunktur noktalarına uygulanması biyolojik aktif maddelarin salınımını sağlayacağından çok daha etkilidir.
Hirudoterapi(sülük Tedavisi ) Hanhi Durumlarda Yapılır?
Başlıca organlarda dokularda venöz staz olduğunda  yapılır ki bu durum birçok hastada vardır.Staz mikrosirkülasyonu bozar.Sonuçra ağrı, kronik hastalık,allerji , kaşıntı vb durumlar oluşur.   Sülüğün  tutturulduğu yerde tutulma süresi  hastalığa göre uygulayan kişi tarafından tayin edilir.
Sülük Tedavisinin Yapılmaması Gereken Durumlar
-Anemi :Şartlı kontrendikasyondur, uygulayıcı anemiyi tedavi edecek şekilde de uygulayabilir.
-Yüksek ateş
-Hemoliz
-Hemofili
-Kişi istemiyor ya da korkuyorsa
-Çok yüksek tansiyon
-Hamileler

Sülüklerin Tedavide Kullanıldığı Durumlar
-Angina pectorius
-Hipertansiyon
-Kalp yetmezliği
-Kronik bronşit
-Astım bronşiale
-Mide ve duodenum ülseri
-Mide prolapsusu
-Kronik kabızlık
-Kronik pankreatit
-Varis
-Trofik ülserler ya da trofik yaralar
-İnfertilite(kısırlık) ve jinekolojik hastalıklar
-Prostat hipertrofisi ve prostatla ilgili problemler
-Gonartrozlar
-Bağ yırtılmalarında(olabildiğince çabuk )
-Bağımlılıklarda
-Obezite
-Sellülitis
-Mastitis
-Bazı göz hastalıkları(glokom  vb)
-Bazı KBB hastalıklarında(vertigo, allerjik rinit vb)
-Kulak hastalıkları
-Kozmetik amaçlı olarak (kırışıklık , akne vb için)

Bizimle iletişime geçin, danışmak istediklerinizi danışın.

Adresimiz

Gevher Nesibe M. Gök Geçidi, Erdem Plaza, No:17/16 Kat:4 38010

Çalışma saatleri
Pazartesi - Cumartesi 9:30 - 18:00
Cumartesi 9:30 - 18:00
Pazar Kapalı
Sosyal medya